MotoGp 2 novi pravili

 MotoGp Österreich

Direktor dirke MotoGP  Mike Webb pojasnjuje dva dodatka pred Veliko nagrado Bitci Motorrad von Österreich.

Sreda, 11. avgust 2021

Dve novi možnosti sporočil na armaturni plošči se bosta predstavili na svetovnem prvenstvu FIM MotoGP  med prihajajočo Veliko nagrado Bitci Motorrad von Österreich. Sporočila na armaturni plošči so orodje, ki je na voljo Race Direction za olajšanje neposredne komunikacije z dirkači, ko so na dirki, številna sporočila pa lahko pošiljajo in upravljajo tudi ekipe.

Ta konec tedna bosta na voljo dve novi možnosti sporočanja. Prvo je sporočilo, ki sporoča težavo z opremo dirkača - kombinezon, škornji, rokavicami, čelado - ki jo je predstavil Race Direction. Druga je zahteva nadzornikov FIM MotoGP , da uvedejo opozorilo glede vedenja dirkačev.

Direktor dirke Mike Webb pojasnjuje:

Kaj sta dve novi sporočili?

Mike Webb: "Že vrsto let imamo sporočila na nadzorni plošči, kjer lahko Race Direction pošlje sporočila dirkačem, signali zastave in informacije o kaznih in podobnih stvareh. Občasno več signalov. Prišlo pa je nekaj stvari pred kratkim, eden je primer z  VN Katalonije,  kar se še nikoli ni zgodilo, kjer je oprema dirkača - kombinezon ni deloval pravilno in smo morali dirkaču  povedati, naj to popravi. In v resnici ni ustreznega signala , imamo signale o mehanski okvari na motorju , signale o diskvalifikaciji in podobne stvari, vendar smo se po tem incidentu odločili, da potrebujemo poseben signal o opremi dirkača, ker je drugačen od mehanske okvare,  če motor pušča olje ali vodo ali kaj podobnega, pomembno je, da dirkač z motorjem takoj zavije s steze.


V primeru težave  pripenjanja na opremi dirkača ali nečesa, kar ni takoj problem, ampak ga je treba odpraviti, je situacija drugačna. Tako imamo nov signal na armaturni plošči, ki prikazuje "opremo" na armaturni plošči dirkača, dirkačem in skupinam pa je bil pojasnjen pomen: prišlo je do težave z vašo opremo, ki jo morate takoj odpraviti. Če to pomeni, da pridete v boks, da to popravite, v redu. Ali pa če lahko to popravite sami, je to tudi v redu. Kar potrebujemo, je, da  takoj popravite, zato se prikaže novo sporočilo o opremi za dirkače.


Druga posodobitev je zahteva upraviteljev FIM MotoGP glede vedenja dirkačev med dirko. Včasih lahko dirkač naredi nekaj, kar nam ni všeč, vendar je to mejno in bi lahko bila napačna presoja ali napaka. Če pa se bo to vedenje ponovljalo in z dokazili, da ni upošteval opozoril, bo zanj izrečena kazen. Tako da redarji želijo opozorilni signal, ki pravi "hej, ne stori tega. Opazujemo in če to ponovite, bo sledila kazen. ' Tako je na armaturni plošči nov zaslon, imenovan "opozorilo", ki govori predvsem o vedenju dirkača. Opozorilni signal dirkaču pravi: 'Kaj počneš, to nam ni všeč. Bodite pozorni in če nadaljujete, lahko sledi kazen. ' To sta dve novi sporočili za izboljšanje komunikacije med Race Direction in dirkači na dirki. 

Zakaj te posodobitve začnejo veljati zdaj?

Mike Webb: "Sporočila na armaturni plošči za pripravo vzamejo malo časa. Proizvajalci armaturnih plošč in motornih koles morajo prilagoditi svoje sisteme, 


za pošiljanje sporočil pa se morajo vsi pripraviti in traja nekaj časa, da glede sporočil smo se dogovorili, tehnični del se zdaj spreminja in ta sporočila bodo na voljo na VN Avstrije ta konec tedna. 


MotoGP Championship top five:

1 Fabio Quartararo - Monster Energy Yamaha MotoGP - Yamaha - 172

2 Johann Zarco* - Pramac Racing - Ducati - 132

3 Joan Mir - Team Suzuki Ecstar - Suzuki - 121

4 Francesco Bagnaia - Ducati Lenovo Team - Ducati - 114

5 Jack Miller - Ducati Lenovo Team - Ducati - 100

*Independent Team rider


Moto2 Championship top five:

1 Remy Gardner - Red Bull KTM Ajo - Kalex - 197

2 Raul Fernandez - Red Bull KTM Ajo - Kalex - 162

3 Marco Bezzecchi - Sky Racing Team VR46 - Kalex - 153

4 Sam Lowes - Elf Marc VDS Racing Team - Kalex - 101

5 Fabio Di Giannantonio - Federal Oil Gresini Moto2 - Kalex - 76


Moto3 Championship top five:

1 Pedro Acosta - Red Bull KTM Ajo - KTM -  183

2 Sergio Garcia - Santander Consumer Bank GASGAS Aspar - GASGAS - 130

3 Romano Fenati - Sterilgarda Max Racing Team - Husqvarna - 96

4 Dennis Foggia - Leopard Racing - Honda -  86

5 Jaume Masia - Red Bull KTM Ajo - KTM -  85


Besedilo : Ervin KR 

 

 

 



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !