Objave

Prikaz objav, dodanih na maj 14, 2022

Izjava šefa Dorne -Carmela.E. glede odhoda Suzukija

Slika
 Izvršni direktor Dorne Carmelo Ezpeleta : Na SHARK Grand Prix de France je izvršni direktor Dorne Carmelo Ezpeleta podal izjavo v zvezi s Suzukijem. "Presenetila nas je novica, ki smo jo prejeli v Jerezu, v zvezi s komunikacijo Suzukija z ekipo, Livio Suppo pa mi je svetoval, da se odločitev ne nadaljuje po tej sezoni. Prva stvar, ki sva jo povedala, je, da lahko razumemo, ampak se moramo pogovoriti, da spoznamo situacijo, ker imamo dogovor s Suzukijem podpisan ravno lani. Moramo natančno razumeti, kje je problem. Glede tega se bomo naslednji teden sestali s predstavniki Suzukija, s člani uprave . "Zame je pomembno povedati, da očitno nismo zadovoljni z odhodom Suzukija, najpomembneje pa je, da je Championship v zelo dobrem stanju. Takoj po tem, ko smo videli novico o situaciji, smo prejeli veliko zahtev proizvajalcev. ali posameznih ekip, da bi se pridružili MotoGp-ju . Da imamo prvenstvo s petimi proizvajalci in šestimi zasebnimi ekipami je popolnoma enako kot smo imeli la

Številka 46 se bo uradno upokojila v Mugellu

Slika
 Številka 46 bo upokojena v Mugellu Sobota, 14. maja 2022 Številka 46 bo umaknjena iz uporabe v razredu MotoGP na Autodromo Internazionale del Mugello. Sinonim za devetkratnega svetovnega prvaka in legendo MotoGP Valentina Rossija, bo številka v slogu podpisana na prihajajočem Gran Premio d’Italia Oakley. Upokojitvena slovesnost bo na glavni ravnini v soboto, tik pred kvalifikacijami. Rossi bo prisoten, ko bo njegova zapuščina počaščena , saj je v 26 uspešnih sezonah dirkal s številko 46 v MotoGP Legends Hall of Fame – ustvaril eno najbolj prepoznavnih vizitk v svetovnem športu. "Doktor" je osvojil devet svetovnih prvenstev, 115 zmag in 235 stopničk v vseh razredih, saj je imel ključno vlogo pri redefiniranju športa za milijone oboževalcev po vsem svetu. Ko se je upokojil ob koncu sezone 2021, je bil sprejet v MotoGP Legends Hall of Fame v Valencii in njegova številka se mu bo zdaj pridružila kot gledalec, ki uživa v prvenstvu v najhitrejših motociklističnih dirkah na svetu.

Losail dikališče je v veliki prenovi

 Sobota, 14. maja 2022 Lusail International Circuit naj bi do leta 2023 opravil obsežno prenovo in preureditev območja paddock . Proga je že potrjena v koledarju MotoGP vsaj do leta 2031, z deli pa bo vodilno prizorišče za motošport na Bližnjem vzhodu še dodatno potrdilo svoje status enega najbolje opremljenih dirkalnih objektov na svetu. Projekt preoblikovanja se bo začel oblikovati leta 2022, pri čemer bodo različna območja prenovljena, da bi ustvarili še boljšo izkušnjo za vse tiste, ki dirkajo in obiskujejo prizorišče, od dirkačev in ekip do navijačev in gostov. To vključuje nova območja za gledalce, ki uveljavljajo Lusail kot resnično vrhunsko dirkališče. Lusail bo po zaključku del gostil VN Katarja 2023, kar pomeni, da dogodek ne bo uvodna dirka, kot je bila od leta 2007. Namesto tega bo dogodek potekal proti koncu sezone, pod spektakularnimi reflektorji Lusail kot šport se vrača, da uživa v neverjetnih dirkah – kot je postala tradicija na VN Katarja.