MotoGp - Rossi zadnja dirka na domačih tleh !

 MotoGp - Rossi  zadnjič dirka na  domačih tleh ! Fabio ima prvi Match point ?

Misano  dirkališče Marca Simoncellija za Gran Premio Nolan  v Italiji e dell'Emilia-Romagna. To je velik vikend in iz dveh velikih razlogov: prvič, Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) bi lahko že postal prvi svetovni prvak francoskega premiernega razreda, drugič, to je zadnji ples na domači progi  za Valentina Rossija (Petronas Yamaha SRT), ko se ikona pripravlja obesiti svoje dirkaško usnje ob koncu sezone. To pa že zagotavlja eno stvar: to bo še en konec tedna, ki bo zelo spektakularen in za vedno bo šel v spomin .

Če Fabio zmaga, je prvak. Če je drugi in Bagnaia za njim, je prvak. Če bi se dirka končala na kakršen koli  drugi način , in bi Pecco zmanjšal zaostanek pod 50 točk  bi   se  bitka nadaljevala na VN Algarve.Tudi drugi dirkači , bodo imeli veliko vlogo na dirki, tako da bo še precej kombinatorike v igri, Pecco bo imel sigurno veliko pomoči z strani ostalih dirkačev na Ducati-jih.

Prav tako se zdi verjetno, če primerjamo prvega GP -ja, ki smo ga imeli v Misanu in nato v Teksasu, da se bo Marquez v boju za najboljšo peterico znova udeležil, čeprav se še naprej vrača v svojo polno formo. Veljavni prvak - na zadnji letošnji veliki nagradi, kjer je ta fraza morda resnična - je Joan Mir (ekipa Suzuki Ecstar) pokazal, da je tudi na progi zelo močen. Kaj pa Jack Miller (Ducati Lenovo Team)? Nazadnje je imel pred težjo nedeljo izjemen tempo in verjetno bo znova odigral soigralčevo tekmo do popolnosti.

Zanimivo bo videti, kako se bodo odrezali in upam pomagali FABIO-tu,  DOVI in FRANCO ?

In potem je seveda še Rossi. Domače dirkališče, ki ga verjetno nihče na Zemlji ne pozna bolje , in pred svojo  domačo množico v veličastno vznemirljivo rumeni barvi je to njegova priložnost. Konec obdobja , ki ga je  opredelilo, ki se je s takšno karizmo in stilom prelevil v ikono, ki je ustvarila eno najuspešnejših akademij za dirke z motorji. tik ob cesti. Njegov ranč  v svoji domači vasi Tavullia doda nekaj pomembnih površin, tako kot sta njegova prisotnost in zapuščina toliko prispevala k regiji in športu. Čustveno tega ne razlaga povsem; to je točka brez povratka za vse tiste, ki so dirkali, gledali in ljubili eno največjih ikon svetovnega športa.

MotoGP Championship top five:

1 Fabio Quartararo - Monster Energy Yamaha MotoGP - Yamaha - 254

2 Francesco Bagnaia - Ducati Lenovo Team - Ducati - 202

3 Joan Mir - Team Suzuki Ecstar - Suzuki - 175

4 Jack Miller - Ducati Lenovo Team - Ducati - 149

5 Johann Zarco* - Pramac Racing - Ducati - 141

*Independent Team rider



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !