MotoGp - Podaljšanje pogodbe z dorno za 5 let

 Dorna Sports z veseljem objavlja novo pogodbo s dirkališčem Circuit de Barcelona-Catalunya, ki podaljšuje partnerstvo med svetovnim prvenstvom FIM MotoGPin klasičnim prizoriščem v Kataloniji za nadaljnjih pet let. Novi sporazum zagotavlja Gran Premi de Catalunya mesto na koledarju za leto 2022 in potrjuje še najmanj dva dogodka, ki bosta potekala med letoma 2023 in 2026.


Circuit de Barcelona-Catalunya je del koledarja svetovnega prvenstva FIM MotoGP od leta 1992; najprej kot gostitelj VN Evrope (od 1992-1995) in kasneje VN Katalonije (od 1996). Dogodek je priljubljen med oboževalci in dirkači , saj je v živahno sredozemsko mesto Barcelona prinesel najhitrejše prvenstvo v motociklističnih dirkah na svetu.


Začasni datumi za VN Katalonije 2022 so od 3. do 5. junija. Od leta 2023 se bo dirkališče Barcelona-Catalunya nato izmenjevalo z drugimi prizorišči na Iberskem polotoku, pri čemer bosta med letoma 2023 in 2026 potrjena še najmanj dve veliki nagradi na prizorišču.


Roger Torrent, katalonski minister za poslovanje in delo ter predsednik Circuit de Barcelona-Catalunya: "Zelo smo veseli, da še naprej gostimo najpomembnejše tekmovanje v svetu motociklizma. To je odlična novica za navijače naše države, za mednarodno projekcijo Barcelone in Katalonije ter za cilj, da se dirkališče spremeni v strateški del za gospodarski in družbeni razvoj, povezan z industrijo zelene mobilnosti."

Carmelo Ezpeleta, izvršni direktor Dorna Sports: "Podaljšanje pogodbe s Circuit de Barcelona-Catalunya za še pet sezon je brez dvoma fantastična novica za MotoGP.


"Spektakularna katalonska proga je bila povezana z MotoGP že od prvih začetkov Dorne in je bila vsako sezono ključna stalnica v koledarju. Ta pomemben sporazum, ki podaljšuje sodelovanje do leta 2026, še enkrat dokazuje, da je promotor zavezan k našemu prvenstvu. 


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !