MotoGp - VALENCIA Zadnji ples v letošnji sezoni za VR46

 MotoGP - VALENCIA  

Zadnji ples v Valenciji: zbogom, a ne zbogom !

Pred nami je konec tedna, ki se bo zagotovo vpisal v zgodovinske knjige, zadnja fešta leta 2021 pa sebo zgodila na  dirkališču Ricardo Tormo v Valenciji.

Po še enem osupljivem dirkaškem letu je čas, da spustimo zaveso pred letom 2021. Toda tokrat ne gre za kakršen koli finale sezone, ampak za finale, ki bo privzeto ostal dolgo v spominu, ko se bo paddock poslovil – vsaj na stezi – enemu največjih vseh časov. 26 sezon pozneje, po več kot 44 % vseh Grand Prix, izvedenih v več kot 70-letni zgodovini tega športa, se je Valentino Rossi (Petronas Yamaha SRT) poklonil. Statistika omogoča neverjetno branje, a legenda govori sama zase.

Kljub temu, da je Marc Marquez na stranskem tiru, Hondin rekord na stezi – teh deset zmag – ostaja, in to je nekaj, kar bosta tako Alex Marquez kot Nakagami dobila več motivacije. Tako kot Pol Espargaro, ki je imel tri stopničke v MotoGP v Valencii, preden je prišel v japonsko tovarno, in si bo želel še enega s Hondo, da bo sezono dobro zaključil.

Arrivederci, adijo, ciao. VR46 bo ostal prisoten v paddocku; legenda za milijone ljudi in sam šport. V nedeljo ob 14:00 (GMT +1) se oglasite na Doktorjevem zadnjem plesu in zadnji festi sezone!

MotoGPChampionship top five:

1 Fabio Quartararo - Monster Energy Yamaha MotoGP - Yamaha - 267

2 Francesco Bagnaia - Ducati Lenovo Team - Ducati - 227

3 Joan Mir - Team Suzuki Ecstar - Suzuki - 195

4 Jack Miller - Ducati Lenovo Team - Ducati - 165

5 Johann Zarco* - Pramac Racing - Ducati - 163

*Independent Team rider



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !