P.ESPARGARO - Mandalika -test - še nikoli nisem bil tako hiter

 HRC je na vrhu po napornih treh dneh v Indoneziji !

Nedelja, 13. februar 2022

2022 MotoGP predsezonsko testiranje je končano! Po treh dneh v Indoneziji se zdaj poudarek preusmeri na VN Katarja, ki bo odprla sezono, in kot najhitrejši dirkač s testa Mandalika je Pol Espargaro iz Repsol Honda Team. Španec je 3. dan postavil 1:31:060 in premagal aktualnega svetovnega prvaka Fabia Quartarara (Monster Energy Yamaha MotoGP) za samo 0,014, Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team) pa je dosegel tretjo pozicijo zahvaljujoč svojemu najboljšemu času v 2. dnevu .

TOP FIVE - 

1 Pol Espargaro (Repsol Honda Team) - Honda - 1:31.060

2 Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) - Yamaha - +0.014

3 Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team) - Ducati - +0.229

4 Aleix Espargaro (Aprilia Racing) - Aprilia - +0.325

5 Franco Morbidelli (Monster Energy Yamaha MotoGP™) - Yamaha - +0.356

HONDA

Glede na predsezone je HRC šel neverjetno dobro. Na mizo je prišel popolnoma nov, zelo drugačen RC213V in pred VN Katarja so japonski velikani videti v dobri formi. Pol Espargaro, še nikoli nisem bil tako hiter.


Enako pozitivnost je povedal  Marc Marquez (Repsol Honda Team). Osemkratni svetovni prvak konča Mandalika Test na devetem mestu kot druga Honda, z zelo majhnim zaostankom, vendar pravi da nima še tistega pravega občutka z motorjem.


Alex Marquez (LCR Honda Castrol) je odpeljal 75 krogov in dvakratni svetovni prvak je bil skupno 12., pol sekunde od P1, saj se je osredotočil na dolge vožnje in aerodinamiko. Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) je v soboto popoldne in v nedeljo preizkušal dve popolnoma različni podvozji ter na koncu zasedel 17. mesto v skupni lestvici,   zadnji dan je opravil kar 91 krogov.



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !