Grand Prix of Malaysia in MotoGP podaljšala pogodbo

 Velika nagrada Malezije potrjena na koledarju do leta 2024, PETRONAS bo glavni sponzor 

Dorna Sports z veseljem potrjuje, da bo Sepang International Circuit ostal na koledarju svetovnega prvenstva FIM MotoGP vsaj do leta 2024, vse strani pa se že pogovarjajo o podaljšanju sporazuma do leta 2026.


Dorna Sports prav tako s ponosom napoveduje novo partnerstvo s PETRONAS, s katerim bo progresivna malezijska energetska družba postala glavni sponzor. Od leta 2022 bo dogodek uradno poimenovan PETRONAS Grand Prix Malezije, kar bo zagotovilo, da bo blagovna znamka imela ključno prisotnost na svetovnem prvenstvu. Za PETRONAS, katerega Fluid Technology Solutions je dokazano v svetovnem prizorišču motošporta, je naslovno sponzorstvo razširitev obstoječega partnerstva z Dorna Sports kot uradnim dobaviteljem goriva za Moto2 in Moto3.


Sepang je na koledarju od leta 1999 priljubljen med oboževalci in dirkači tik pred malezijsko metropolo Kuala Lumpur, postavljen na ozadju enega najbolj spektakularnih mest v Aziji. Sepang International Circuit je tudi spektakularen z dvema dolgima ravnima, kombinacijo kontrastnih ovinkov in osupljivega kompleksa glavne tribune, katere silhueta je postala ikona na več kot 20 dirkah za VN motornih koles, ki so potekale na prizorišču.

Ta novi sporazum med Sepang International Circuit in Dorna Sports potrjuje prihodnost Grand Prix na enem največjih in najbolj strastnih trgov v športu in na enem izmed njegovih najbolj priljubljenih prizorišč.


Azhan Shafriman Hanif, izvršni direktor Sepang International Circuit: "Z veseljem obveščam, da smo zaključili moja prva pogajanja o podaljšanju pogodbe z Dorna Sports kot glavni izvršni direktor Sepang International Circuit in rad bi izrazil svojo hvaležnost tistim, ki so so to omogočili. 

Datin Anita Azrina Abdul Aziz, višja generalna direktorica skupine za strateško komuniciranje PETRONAS: "PETRONAS je izredno počaščen, da je naslovni sponzor Velike nagrade Malezije, ki v veliki meri velja za ključni športni dogodek v Maleziji in Aziji. Naslovno sponzorstvo ponuja edinstveno priložnost za PETRONAS, da se povežemo z množičnimi oboževalci športa in predstavimo svojo blagovno znamko in izdelke. Še pomembneje pa je, da s tem strateškim partnerstvom z Dorna Sports upamo, da bomo pomagali ponovno oživiti malezijski športni turizem v korist Malezijcev in obiskovalcev, ko se svet kolektivno vrača od pandemije.


Carmelo Ezpeleta, izvršni direktor Dorna Sports: "Zelo smo veseli, da potrdimo, da bo Velika nagrada Malezije ostala na koledarju vsaj do leta 2024. Malezija je pomemben trg za MotoGP in v veselje je dirkati na Sepangu in priča neverjetni strasti navijačev, ki polnijo tribune. Potem ko smo se letos izkazali, da se lahko vrnemo v Malezijo na predsezonsko preizkušnjo. Vsi se veselimo VN Malezije .


"Zelo smo ponosni tudi, da vstopimo v to partnerstvo s PETRONAS, blagovno znamko, ki je sinonim za odličnost in uspeh ter fantastičen ambasador Malezije na svetovnem prizorišču. Ne more biti boljšega naslovnega nastopa kot naslovni sponzor za Grand Prix ​​Malezije kot eno najbolj simboličnih imen v motošportu. Veselimo se, da bo ta ikonična blagovna znamka na dogodku prevzela najvišjo ceno.



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !