A. ESPARGARO KRALJ KVALIFIKACIJ V BARCELONI

Aleix Espargaro je osvojil kvalifikacije 

za samo 0,031 pred Pecco-tom !

Aleix Espargaro iz Aprilie Racing je ponastavil svoj lastni rekord vseh časovnih krogov, da bi dosegel prvo mesto za Gran Premi Monster Energy de Catalunya in se uvrstil na prvo mesto v trismernem boju za pole v MotoGP  na Circuit de Barcelona-Catalunya. Dirkač  Aprilie je z 1:38,742 je premagal le za 0,031 sekunde 


F. Bagnaio iz ekipe Ducati Lenovo, vodja svetovnega prvenstva Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) pa naj bi v nedeljo popoldne začel iz prve vrste, kot tretje uvrščeni.

 Johann Zarco (Prima Pramac Racing) je  z 1:39,027  zasedel četrto mesto, imel pa je le 0,072 sekundo pred Mugellovim senzacionalnim novincem, ki se ukvarja s športom: Fabio Di Giannantonio. 'Diggia' je znova navdušil, saj bo štartal z 5 mesta.


Jorge Martin (Prima Pramac Racing) je bil šesti najhitrejši zaradi 1:39,142, ki ga je dosegel v svoji prvi vožnji, prav tako Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) na sedmem mestu z 1:39,145.


Medtem ko je v kvalifikacijah od prvega od sedmega ločilo 0,403 sekunde, je bil Viñales 0,252 sekunde dlje na osmem mestu, Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team) pa se je prav tako uvrstil v 3. vrsto. Četrto vrsto bo vodil Pol Espargaro (Repsol Honda Team ), Jack Miller (Ducati Lenovo Team) in drugi diplomant Q1 v Nakagamiju.


Kje je torej Enea Bastianini (Gresini Racing MotoGP™)? Edini najboljših pet kandidatov za naslov v prvem četrtletju se uvršča v P14, takoj za Bezzecchijem.


5. vrstico zaključi Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing), ki se je v zadnjem krogu zapeljal skozi grušč Turn 10.


Nato je na 16. mestu Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing), pred prvakom 2020 Joanom Mirom (Team Suzuki Ecstar) in Francom Morbidellijem (Monster Energy Yamaha MotoGP™). Alex Marquez (LCR Honda Castrol) je zamudil sejo po neprijetni nesreči v FP4, zaradi katere so Španca odpeljali v zdravstveni center na rentgensko slikanje levega zapestja.

To je zaključek v soboto, saj bo v prvi vrsti sedel tekmec za naslov in veliko izzivalcev, ki želijo napredovati in se pridružiti zabavi. Ali lahko Aleix Espargaro osvoji drugo zmago v MotoGP? Bosta imela Bagnaia in Quartararo več glede hitrosti dirke? Izvemov nedeljo ob 14:00 (GMT +2), zato ne zamudite! 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !