LUIGI TAVERI BO SPREJET V HIŠO SLAVNIH

 Luigi Taveri bo imenovan za legendo MotoGP.

Trikratni svetovni prvak bo sprejet v hišo slavnih v Avstriji.

Petek, 17. junija 2022

Trikratni svetovni prvak Luigi Taveri bo leta 2022 imenovan za legendo MotoGP. Pokojni švicarski dirkač bo sprejet v dvorano slavnih MotoGP Legends na Red Bull Ringu v Avstriji, kjer bo ob prisotnosti svoje družine počastil svoje dosežke.


Taveri se je rodil v kantonu Zürich leta 1929 in je na Grand Prix debitiral leta 1954 v razredih 250cc in 500cc. Naslednjo sezono je tekmoval na strojih s 125 in 250 ccm, leta 1955 pa je bil podprvak na svetovnem prvenstvu 125 ccm – s svojo debitantsko zmago na prvi dirki leta.


Leta 1962 je osvojil svoje prvo svetovno prvenstvo in osvojil krono v razredu 125cc. V tej kategoriji je osvojil še dva prvenstva, leta 1964 in 1966, da bi si zagotovil mesto v zgodovini motociklističnih dirk.


Med svojim prvencem leta 1954 in upokojitvijo konec leta 1966 je švicarski dirkač dirkal v razredih 50cc, 125cc, 250cc, 350cc in 500cc, zmagal v razredih 50cc, 125cc in 250cc in končal v razredu 3cc v razredu 5cc. . Je eden redkih dirkačev, ki je dosegel točke Grand Prix v razredih 50cc, 125cc, 250cc, 350cc in 500cc.


Zdaj bo Taveri imenovan za legendo MotoGP, ki se bo pridružil dolgemu seznamu velikanov, ki vključuje Valentino Rossi, Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Kenny Roberts Jr, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Crivillé, Franco Uncini, Marco Lucchinelli, Randy Mamo , Kork Ballington, Dani Pedrosa, Stefan Dörflinger, Jorge 'Aspar' Martinez, Jorge Lorenzo, Max Biaggi in pokojni Nicky Hayden.


Družina Taveri: "Naša družina je navdušena in zelo vesela, ko slišimo, da je Luigi prejel to veliko čast. Bilo bi tako lepo, če bi lahko bil z nami in proslavil ta trenutek z vsemi vami. Tisti, ki se spominjajo Luigija, vedo, da  stoji tukaj z velikim nasmehom na obrazu in išče besede. Iz srca se zahvaljujemo izvršnemu direktorju Dorne Carmelu Ezpeleti v Luigijevem imenu."


Carmelo Ezpeleta, izvršni direktor Dorna Sports: "Zelo smo ponosni, da smo Luigija sprejeli v dvorano slavnih MotoGP. Nekaj ​​dirkačev je doseglo to, kar mu je uspelo, z uspehi v toliko razredih in treh svetovnih prvenstvih. Pomembno je, da proslavimo zapuščino tisti, ki so del naše neverjetne zgodovine, in Luigi in njegovi dosežki so pomemben del tega. Veselimo se, da bomo lahko sprejeli njegovo družino v paddocku, da bi ga počastili kot legendo MotoGP."



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !