MEMORANDUM MED DORNO IN Saudi Motorsport Company !

 Podpisan memorandum o soglasju med Dorna Sports in Saudi Motorsport Company !

5.9.2022 



Memorandum o soglasju opisuje skupno namero strani, da pripeljejo vodilno svetovno prvenstvo  v Kraljevino.

Podpis sta včeraj na Veliki nagradi San Marina izvedla NJ.KV princ Khalid Bin Sultan Al Abdullah Al-Faisal, predsednik Savdske avtomobilske in motociklistične zveze ter Saudi Motorsport Company, in g. Carmelo Ezpeleta, izvršni direktor Dorne.


Svetovno prvenstvo FIM MotoGP spremlja več kot 800 milijonov ljudi, ki se prenašajo v živo v več kot 200 državah po vsem svetu. Vsakoletni dodatek Savdske Arabije na koledar MotoGP bo šport razširil še na Bližnji vzhod, pri čemer Katar trenutno gosti edino dirko v regiji.


Partnerska pobuda med SMC in Dorno bo prav tako pomenila vzpostavitev novega programa za razvoj talentov za mlade savdske dirkače, namenjenega povečanju ozaveščenosti in dostopnosti športa v Kraljevini. Ta program Road to MotoGP bo mladim dirkaškim talentom v Savdski Arabiji ponudil priložnosti za tekmovanje na najvišjih ravneh športa, z jasnim ciljem razvoja Saudi MotoGP prvakov prihodnosti. To je usklajeno z Dornino stalno zavezanostjo razvoju mladih dirkačev po vsem svetu, z uporabo svojih platform in prvenstev za začetek kariere novih voznikov in razvoj poti do dirkanja v MotoGP.

Predlagani dodatek MotoGP™ še naprej predstavlja Kraljestvo kot nov dom za najboljše mednarodne motošportne dogodke [na Bližnjem vzhodu] in dodatno dopolnjuje rastoči portfelj dogodkov SMC, saj želi razširiti svojo ponudbo dvokolesnih vozil. Dirka MotoGP™ v Savdski Arabiji bo potekala na novozgrajenem, večnamenskem dirkališču, homologiranem pri FIM in FIA.


Načrti za pripeljavo MotoGP v Savdsko Arabijo sledijo uspešnemu gostovanju drugih večjih svetovnih motošportnih serij v Kraljevini v zadnjih nekaj letih, vključno s Formulo 1 Velika nagrada Savdske Arabije (od leta 2021), Formula E Diriyah ePrix (od leta 2018), svetovno znani reli Dakar (od 2020) in revolucionarna serija Extreme E (od 2021).


Njegovo visočanstvo princ Khalid Bin Sultan Al Abdullah Al-Faisal: "Navdušeni smo, da smo danes potrdili podpis memoranduma o soglasju z Dorno, ki jasno opisuje naš skupni cilj, da MotoGP pripeljemo v Savdsko Arabijo. Popolnoma logično je, da dodamo največje na svetu serijo motociklističnih dirk na naš rastoči seznam dirkalnih dogodkov svetovnega razreda. Veselimo se sodelovanja z Dorno, da bi izpolnili našo skupno zavezo, da prinesemo vrhunec dvokolesnega dirkanja v Savdsko Arabijo in da še naprej zagotavljamo več priložnosti in pobud za obogatitev življenja vseh naših stanovalcev."


Carmelo Ezpeleta, izvršni direktor Dorna Sports: »Kot vodilno svetovno prvenstvo v krožnih dirkah na dveh kolesih smo navdušeni nad to priložnostjo, da MotoGP razširi svoj doseg na Bližnjem vzhodu z dodajanjem letne Velike nagrade v Savdski Arabiji. Regija je ključni trg za motošport in povpraševanje po tovrstnih dogodkih v Kraljevini narašča z raziskavami, ki kažejo, da si 80 % savdskih navijačev želi videti več v svoji državi.V zadnjih nekaj letih je Savdska Arabija pokazala svojo sposobnost prirejanja velikih svetovnih motošportnih dogodkov po najvišjih standardih. Podpis memoranduma o soglasju kodificira našo skupno namero, da to priložnost še naprej raziskujemo. Prepričani smo, da bomo v Kraljevini našli vznemirljiv in prijeten nov dom, in veselimo se nadaljnjega sodelovanja z Saudi Motorsport Company, da skupaj uresničimo te skupne ambicije."


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !