Hugh Anderson sprejet v hišo slavnih v MotoGP-ju !

 Hugh Anderson postal legenda MotoGP !

Na posebni slovesnosti v njegovi domovini, Novi Zelandiji, je štirikratni svetovni prvak sprejet v hram slavnih.

Hugh Anderson je zdaj uradno legenda MotoGP! Na posebni slovesnosti v svoji domači državi Novi Zelandiji je štirikratni svetovni prvak prejel medaljo, ko je bil sprejet v dvorano slavnih MotoGP. Direktor dirke MotoGP Mike Webb in poročevalec s pitlane Simon Crafar sta vodila postopek za svojega rojaka na dirkališču Hampton Downs Circuit, pridružilo pa se jim je več kot 100 dirkačev NZ, prijateljev in članov motociklističnega kluba Hamilton, da bi čestitali Andersonu.

Anderson je leta 1960 prvič nastopil na GP v razredih 500 in 350 cc, ko je stopil na zmagovalni oder v razredu 350 cc, po nastopu v razredu 250 cc leta 1961 pa je v svoj življenjepis leta 1962 dodal še razreda 125 cc in 50 cc in v obeh postal zmagovalec dirke. .

Leta 1963 je Novozelandec dirkal na svetovnih prvenstvih do 125 in 50 kubičnih centimetrov in istega leta v obeh postal prvak. Leta 1964 je obdržal krono do 50 kubičnih centimetrov in tako zaporedoma dosegel naslove in bil tretji v boju za naslov do 125 kubičnih centimetrov, pri čemer je znova pokazal resno hitrost. Leta 1965 je ponovno osvojil krono do 125 ccm in bil tretji v razredu do 50 cc.


Anderson se je upokojil leta 1966, potem ko je v samo šestih letih osvojil impresivnih 25 zmag za Grand Prix in štiri naslove, zdaj pa je priznan kot legenda MotoGP.

Hugh Anderson: "Neverjetno sem hvaležen Dorni, da me je naredila za legendo MotoGP. Za mojo kariero in svetovno prvenstvo je v čast, da sem priznan v Hiši slavnih, in rad bi se zahvalil Dorni in Carmelu ter vsej svoji družini , prijateljem in podpornikom za to čast in njihovo podporo v vseh teh letih. Prav tako sem zelo hvaležen za to slovesnost, ki je bila organizirana na Novi Zelandiji, to je bil zelo poseben dan."


Prek video povezave je svoje misli izrazil tudi izvršni direktor Dorne Carmelo Ezpeleta: »V veliko veselje nam je, da lahko pošljemo to sporočilo. Žal ne moremo biti skupaj, a kot veste, je za nas velika čast, da predlagam vas za legendo MotoGP in postanem del hrama slavnih MotoGP. Spominjam se, da ste dirkali v prvenstvu, ker sem tudi dovolj star, da se tega spomnim! V veliko veselje nam je in upam, da se kmalu vidimo , in da vas vidim, da ste z nami, kolikor lahko. Danes slavimo vaše dosežke, ko se poslavljamo tudi od še ene legende, Phila Reada, in vedno bomo cenili tiste dirkače , katerih kariere so tlakovale pot našemu športu, da postane to, kar je danes.


Anderson se je pridružil dolgemu seznamu velikanov, ki so postali legende MotoGP, med katerimi so Valentino Rossi, Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Kenny Roberts Jr., Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Crivillé, Franco Uncini, Marco Lucchinelli, Randy Mamola, Kork Ballington , Dani Pedrosa, Stefan Dörflinger, Jorge Martinez, Jorge Lorenzo, Max Biaggi, Luigi Taveri in pokojni, veliki Nicky Hayden.










Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !