MotoGP - NOVOSTI GLEDE ŠPRINT DIRK V 2023

 MotoGP - 2023

ŠPRINTERSKE DIRKE !

 MotoGP


Sezona, ki je pred nami, bo največja doslej, z več Velikimi nagradami v več državah, ki bodo dosegle več navijačev kot kdaj koli prej. A to še ni vse, saj se pripravlja šprint MotoGP, ki bo debitiral v koledarju in v sobotno dogajanje na stezi vnesel še več adrenalina.

Tukaj je povzetek:


PETEK

Petek bo še naprej dan treningov in bo vključeval dva treninga za MotoGP. Prvi bo ob 10.45 in bo trajal 45 minut, drugi pa je podaljšan na 60 minut. Ta se začne ob 15:00, skupni čas P1 in P2 pa bo določil neposredne udeležence kvalifikacij Q1 in Q2 za MotoGP. Ne imenujejo se več prosti - ker se ne imenujejo!


Moto2™ ima v petek dva 40-minutna treninga, Moto3™ pa dva 35-minutna treninga. Oba se štejeta v skupni časovni razpon, vendar se za nižje razrede upošteva tudi sobotni jutranji P3.  


SOBOTA

V soboto je na sporedu popolna uspešnica. MotoGP™ ima 30-minutni prosti trening, podobno kot prejšnji FP4, nato pa je čas za kvalifikacije, saj se Q1 začne ob 10:50, Q2 pa ob 11:15 dokončno določi preostali del startne lestvice. Po koncu kvalifikacij bo naša nova oddaja po kvalifikacijah popeljala dirkače na novo prizorišče, kjer bodo pred navijači opravili nekaj intervjujev v živo. Potem je čas za sprint!  


Sprint MotoGP™ bo imel svojo identiteto. Po skrajšani 15-minutni razvrstitvi se bo nova prireditev začela vsako soboto ob 15.00, stopničke pa bodo na drugi lokaciji - ki se bo spreminjala glede na Veliko nagrado -, da bo praznovanje bližje navijačem. Nato bo ob 16.15 novinarska konferenca za sprint, na kateri bomo lahko prisluhnili prvim trem na dirki v sprintu, zmagovalcu in vodilnemu v prvenstvu. 


Pred sprintom bosta Moto2™ in Moto3™ v soboto dopoldne odpeljala 30-minutni trening P3, pri čemer bodo skupni časi P1-P2-P3 določili neposredne uvrstitve v Q1 in Q2. Moto3™ se bodo najprej kvalificirali ob 12:50, Moto2™ pa ob 13:45.


NEDELJA

Za razreda Moto2™ in Moto3™ ni ogrevalnih treningov, tako da razred MotoGP™ odpre in zaključi program na dan dirke za Veliko nagrado. Ob 9:45 se z 10-minutnim ogrevalnim treningom začne dogajanje, ob 10. uri pa se na polnih tribunah pred ugasnitvijo luči začne parada navijačev MotoGP™, na kateri bodo gledalci lahko videli svoje junake. Dirkači se bodo podali okoli steze in se ustavili v nekaj boksih, nato pa se vrnili na sprehajališče junakov, kjer se bodo z navijači srečali iz oči v oči. 


Dirke Moto3™ se začnejo ob 11.00, dirka Moto2™ pa ob nekoliko zgodnejši uri (12.15).  

Dirka za Veliko nagrado MotoGP™ se bo začela ob 14.00, ob 15.00 pa bo na sporedu tradicionalni podij za Veliko nagrado. Struktura Moto3™ - Moto2™ - MotoGP™ se bo ohranila skozi celotno sezono, dirka za Veliko nagrado MotoGP™ pa bo vedno zadnja dirka na dirkališču v nedeljo. Na številnih prireditvah bodo imeli navijači priložnost, da poplavijo na stopničke in pridejo v osrčje praznovanja.  


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !