PIRELLI PODPISAL POGODBO Z MotoGp-jem

 PIRELLI PODPISAL POGODBO Z MotoGp-jem 



Četrtek, 29. junij 2023

Pirelli bo postal uradni ekskluzivni dobavitelj pnevmatik za razreda Moto2 in Moto3 od leta 2024 do vključno leta 2026. S tem novim triletnim sporazumom, ki je trenutno v zaključni fazi, bo italijanska znamka pnevmatik postala sestavni del lahkih in srednjih razredov dirkanja za Veliko nagrado. 


Pirelli je že dolgoletni edini dobavitelj za vse razrede svetovnega prvenstva MOTUL FIM Superbike, zdaj pa svoj portfelj dvokolesnih pnevmatik razširja še na razreda Moto2 in Moto3, najmočnejša pomožna razreda v svetovnem motošportu. Pirelli bo svoje pnevmatike DIABLO Superbike slick dobavljal za oba razreda, kar je v skladu s Pirellijevo filozofijo "Prodajamo, kar dirkamo, in dirkamo, kar prodajamo". 


S tem sporazumom bosta Moto2 in Moto3 postala pomembno gonilo za nadaljnjo krepitev blagovne znamke Pirelli v smislu komercialne rasti in tehnološkega razvoja. Paddock MotoGP ponuja najboljši dirkaški laboratorij na dveh kolesih, kar zagotavlja, da bo šport še naprej spodbujal inovacije na področju varnosti, zmogljivosti in trajnosti, ki bodo dosegle resnične stranke na cesti.


Dogovor se razteza tudi na področje Road to MotoGP, saj je Pirelli postal uradni in edini dobavitelj pnevmatik za vse razrede svetovnega prvenstva Finetwork FIM JuniorGP, Idemitsu Asia Talent Cup, Northern Talent Cup in Red Bull MotoGP Rookies Cup, s čimer se je pridružil svoji že uveljavljeni zavezi k svetovni seriji FIM MiniGP. Brez konkurence v motošportu je Road to MotoGP globalna pobuda za spodbujanje talentov, ki odpira vrata in širi dostop do motociklističnih dirk po vsem svetu.


Dodatne podrobnosti o dobavi in vrsti pnevmatik, ki bodo uporabljene, bodo razkrite v doglednem času.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !