SPOPAD TITANOV V MOTOGP-ju

 Spopad titanov: Bagnaia premagal Marqueza



Gran Premio Estrella Galicia 0,0 de España podira rekorde! Skozi vrata dirkališča Circuito de Jerez-Angel Nieto je konec tedna prišlo





skoraj 300.000 navijačev, kar pomeni, da je to najbolj obiskan dogodek v zgodovini MotoGP.


Prejšnji rekord je bil postavljen na dirki za VN Francije leta 2023, ko se je na 1000. dirki za VN Francije zbralo 278.805 navijačev. Po spektaklu v Jerezu je zdaj novo merilo 296.741 obiskovalcev na GP Španije leta 2024, kjer so si ogledali klasični obračun vseh časov.


Carmelo Ezpeleta, izvršni direktor družbe Dorna Sports, ki je imetnik pravic MotoGP: "Velika nagrada Španije v Jerezu je kultna. Vzdušje je vedno naelektreno, strast navijačev pa nekaj res posebnega - že v četrtek je mesto živelo z MotoGP. Ko smo dobili končne podatke o številu gledalcev, smo vedeli, da lahko pričakujemo impresivno število, vendar je blizu 300.000 gledalcev nekaj zelo posebnega.

MotoGP doživlja izjemno sezono , dirke v letu 2024 pa vsak teden dokazujejo, kako neverjeten je ta šport. Na dirki za VN Španije se je to le še enkrat pokazalo. Tudi zunaj dirkališča je veliko razlogov za praznovanje. Rekordna množica gledalcev, številke in občinstvo, ki smo jim bili priča v zadnjih nekaj mesecih in sezonah - to je eden najboljših trenutkov, kar jih je ta šport kdajkoli doživel. Na to smo zelo ponosni, hkrati pa smo se zavezali, da ga bomo prenesli na naslednjo raven in še enkrat na naslednjo raven, da bomo še naprej gradili na tem uspehu in širili MotoGP po vsem svetu.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !