MOTO GP SPRINT DIRKA V BARCELONI

 ZMAGA ZA Espargaroja  , Marquez v dramatičnem sprintu v Barceloni premagal Acosto !


Na dirki Tissot Sprint so v soboto velike priložnosti ostale neizkoriščene, saj so trije dirkači iz ospredja, zaključili dirko v pesku. 

Ko so ugasnile luči, je Bagnaia z drugega mesta na startni rampi naredil holeshot, Acosta pa se je izmuznil in začel zasledovanje. Binder je prav tako hitro začel in napredoval, vendar je nato ponovno izgubil proti Raulu Fernandezu, ki se je z Aprilio uvrstil na tretje mesto.


Acosta je kmalu začel napadati za vodstvo, vendar je Bagnaia prav tako kmalu vrnil udarec. Raul Fernandez ju je nadlegoval, in ko je Acosta v tretjem krogu napadel v prvem zavoju in ga prevzel nazaj, se je stroj Trackhouse v tretjem zavoju soočil z aktualnim prvakom.


Nato se je na čelu dirke zgodil slavni, a razmeroma čisti kaos, v katerem je Raul Fernandez postal vodilni dirkač, potem ko je prehitel Acosto. Stroj podjetja Trackhouse je popolnoma letel, medtem ko sta se Binder in novinec borila tik za njim, pri čemer sta bila na vrsti položaj in dodatna slava RC16. Ko se je Acosta v prvem zavoju prilepil, je bil Fernandez že osem desetink pred njim. Nenadoma pa se je za dirkača ekipe Trackhouse vse podrlo, saj je v 10. ovinku zdrsnil, z glavo v rokah in v redu.


Od tu naprej je bilo videti, da se bo v boju za vodstvo razplamtel dvoboj med Binderjem in Acosto, vendar je 33-letnik dobil prednost in začel nabirati zaostanek - namesto njega se je moral Bagnaia boriti z Acosto. Kmalu pa je drugi vodilni v dirki zdrsnil Binder, saj se je prednji del KTM-a poslovil v petem ovinku.


Tako je vodstvo ostalo v dvoboju med Bagnaio in Acosto ali obratno. V zavoju 1 je bil bojišče in novinec je izvedel potezo, ki je hitro postala njegov barcelonski zaščitni znak, vendar je voznik št. 1 hitro našel odgovor na robniku na notranji strani zavoja 3. Brutalno? Da. Opravljeno delo? Da. Od tam je Bagnaia začel graditi zaostanek, Espargaro pa je bil na pohodu, da bi preizkusil Acostovo obrambo, našel pot skozi in začel zasledovati aktualnega prvaka.


Zadnja drama se je zgodila v zadnjem krogu. Zdi se, da je imel vse v žepu, a Bagnaia je v petem zavoju nenadoma zdrsnil in v gramozni pasti je izginilo tisto, kar bi lahko pomenilo ključne točke, saj je Jorge Martin (Prima Pramac Racing) doživel težji šprint zunaj boja za stopničke. Espargaro se je v dovolj čistem zraku prebil skozi cilj in si zagotovil pravljično zmago.


Tudi Marquez je v zadnjem sektorju zadržal Acosto, kar bi lahko pomenilo ključni preobrat v boju za naslov, pa se je izkazalo za veliko manj pomembno, saj je Martin v šprintu brez drame osvojil P4, čeprav sprva ni bil dovolj hiter. Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) se je dobro vrnil iz prve deseterice in dopolnil peterico najboljših, s tem pa se je vrnil tudi med prve tri v razvrstitvi, saj je Bagnaia padel na četrto mesto.





FOTO : motogp 


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !