MotoGP - PECCO DANES KAZNOVAN ZARADI INCIDENTA Z ALEX-om

 Pecco najhitrejši, vendar  kaznovan.

 Marc Marquez se je uvrstil v Q2, Martin je petek končal na sedmem mestu, Quartararo pa se ni uvrstil med najboljše. 

Petek, 31. maj 2024

Po intenzivni uri treningov na  Gran Premio d'Italia Brembo so bila določena pomembna mesta v Q2, na vrh pa se vrača aktualni prvak Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team). Ob koncu petka je na dirkališču postavil pečat , dosegel sijajni čas 1:44,938 . Vendar pa je nato dobil tudi kazen treh mest na startni rampi za nedeljsko dirko za Veliko nagrado zaradi incidenta z Alexom Marquezom (Gresini Racing MotoGP), za katerega je veljalo, da je bil počasen na liniji in je motil.


 Skupino zasledovalcev vodi Alex Rins (Monster Energy Yamaha MotoGP Team) na drugem mestu. Novinec Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) si je odlično opomogel po padcu v 13. zavoju in dopolnil prvo trojico.

Bagnaia je postal prvi tekmovalec vikenda, ki je dosegel čas 1:44. V zadnjih minutah je nekaj tekmovalcev poskušalo doseči ta odličen Pecov čas. Rins se je kljub temu izstrelil  na drugo mesto, Acosta pa  je zasedel P3.


Na četrtem mestu je po odličnem koncu petkovega dela  ostal Miguel Oliveira (Trackhouse Racing), ki je izboljšal rezultate v poznem delu treninga, tako da so bili med prvimi štirimi dirkalniki kar štirje različni motocikli.


Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP) je imel v Mugellu po težavah v zadnjih nekaj petkih težave in se bo prvič po dirki za VN Španije neposredno uvrstil v Q2. 


Po težkem začetku dneva je Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) z novo mehko zadnjo pnevmatiko našel hitrost in skočil na šesto mesto časovne lestvice. Bastianini je zaključil dober dan za tovarniško ekipo Ducati in končal pred Jorgejem Martinom (Prima Pramac Racing), pri čemer je imel vodilni v prvenstvu nekoliko bolj umirjen dan.


Alex Marquez se je kljub incidentu z Bagnaio prvič po dirki za VN Španije neposredno uvrstil v Q2 - zasedel je P8 in tako zaključil odličen petek za Gresini. Za  #73 je bil Viñales, ki je padel na deveto mesto pred moštvenim kolegom Aprilia Racing Aleixom Espargarom, ki je zasedel zadnje mesto znotraj ključne deseterice za sobotne kvalifikacije.

tukaj si lahko pogledate incident med  Peco-m  in Alex-om !

https://www.motogp.com/en/videos/2024/05/31/close-call-a-marquez-vents-at-bagnaia-after-practice-incident/500353

Pridružite se nam in si oglejte več informacij iz Mugella! 




FOTO: motogp

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !