Prima Pramac Racing od 2025 Yamahina druga tovarniška ekipa

Yamaha in Prima Pramac Racing sta napovedala novo večletno partnerstvo. Prima Pramac Racing bo od leta 2025 dalje postala Yamahina "druga tovarniška ekipa", hkrati pa bo ostala neodvisna ekipa na dirkališču MotoGP.


Večletni program bo vključeval tesno sodelovanje med obema stranema, med drugim bo Yamaha za Prima Pramac Racing zagotavljala tovarniške motocikle YZR-M1. Z dirkači bo neposredno sklenila pogodbo Yamaha, inženirsko osebje MotoGP, ki ga je najela Yamaha, pa bo sodelovalo z osebjem ekipe Pramac.

Sestava dirkačev Prima Pramac Racing 2025 bo objavljena pravočasno. S podvojitvijo trenutne Yamahine prisotnosti na dirkaški mreži MotoGP v naslednjem letu želi Yamaha odločno izraziti svojo namero, da se v bližnji prihodnosti vrne na zmagovalno pot.


Lin Jarvis, izvršni direktor Yamaha Motor Racing: "Za Yamaho so zdaj naporni časi, tako na stezi kot v ozadju. Yamaha Motor Co., Ltd. (YMC) in Yamaha Motor Racing (YMR) ne skrivata, da sta vse svoje moči usmerila v razvoj motocikla.

"Zdaj vstopamo v naslednjo fazo, ki smo se je veselili že dolgo: prihod druge Yamahine ekipe.


"Novo partnerstvo s Prima Pramac Racing bo imelo drugačno obliko, kot smo jo uporabljali v preteklosti.


"Z novim sporazumom je Yamaha namesto satelitske ekipe zaupala ekipi Pramac Racing, mi pa jim bomo zagotovili tovarniške motocikle enake specifikacije, kot jih uporablja ekipa Monster Energy Yamaha MotoGP.


"Cilji so pospešiti razvoj motocikla, ki ostaja ključna prednostna naloga YMC in YMR pri našem prizadevanju za vrnitev na zmagovalno pot, ter imeti štiri konkurenčne dirkače v prvenstvu MotoGP v dveh vrhunskih ekipah."


Poleg programa MotoGP naše sodelovanje vključuje tudi prihodnji projekt Moto2, ki bo zagotovil platformo za vzgojo prihodnjih dirkačev MotoGP. Za zdaj je še prezgodaj, da bi podali podrobnosti o tem programu, saj se bo ta razvijal v prihodnjih mesecih.


"Rad bi se osebno zahvalil Paolu Campinotiju, izvršnemu direktorju podjetja Pramac, in Ginu Borsoiju, vodji ekipe Prima Pramac Racing, za njuno vero in zaupanje v Yamaho. Njuno ekipo izjemno spoštujemo in zagotavljamo jima, da smo v celoti zavezani temu, da bo to novo partnerstvo zelo uspešno v prihodnjih letih."



https://www.motogp.com/en/videos/2024/06/28/having-two-more-yamahas-will-be-amazing-in-order-to-be-faster/501848?playlistId=17859

foto:motogp

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !