MXGP - Na dirki za veliko nagrado Švice , Gajser dokazal kdo je na trdih podlagah Big Boss !

 Na dirki MXGP Švice 2024,

 ki je potekala v Frauenfeldu, je Tim Gajser dosegel pomembno zmago, kar je okrepilo njegov položaj v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Jeffrey Herlings je zasedel drugo mesto, Jorge Prado pa tretje. Švicarski domačin Jeremy Seewer je kljub odlični vožnji na domačem terenu končal tik pod stopničkami na četrtem mestu. Dirka je bila ključnega pomena v boju za naslov svetovnega prvaka, saj so se najboljši tekmovalci borili za vsak pomemben točkovni izkupiček. Do konca sezone so ostale še 3 dirke, in kot vse kaže se bodo ravno ti trije dirkači udarli  za naslov svetovnega prvaka. 

Na današnji dirki MXGP , je Tim Gajser dominiral in zmagal v obeh vožnjah. To je bil izjemen dan za Gajserja, ki je v obeh dirkah prehitel Jeffreyja Herlingsa in Jorgeja Prada, ki sta zasedla drugo in tretje mesto. Gajserjeva zmaga utrjuje njegov položaj v svetovnem prvenstvu.


Na splošno je dirka v Švici prinesla veliko razburjenja, z mnogimi preobrati in tesnimi boji za položaje. Gajserjev uspeh v Švici mu daje dodatno samozavest pred prihajajočimi dirkami, kjer bo poskušal obdržati vodstvo v prvenstvu. Zdaj vodi pred Pradom za 18 točk.

 GAJSER:

Super dirka.  Starta nista bila najboljša, a v nadaljevanju je bilo veliko linij, po katerih se je dalo prehitevati danes mi je  uspelo  najti prave.

Zavedam se, da na zadnjih dirkah na mivki nisem bil najboljši in sem izgubil nekaj točk, a danes sem odpeljal odlično in nekoliko popravil točkovno razliko. 



Pancar je po prvi  dobri vožnji, v drugi z težavami končal na skupnem 15.mestu. V skupnem seštevku za SP  je na 14. mestu z 219 točkami.

Čez 14 dni bo naslednja dirka  v turškem Afyonkarahisarju. 




 

text & foto : Ervin K.R. 



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !