Ali lahko GAJSER postane svetovni prvak že na dirki na Kitajskem?

 Tim Gajser: Ali lahko postane svetovni prvak že na dirki na Kitajskem?


Tim Gajser, eden najboljših motokrosistov na svetu in večkratni svetovni prvak, se ponovno nahaja v odličnem položaju za osvojitev še enega naslova. Po sezoni, polni vzponov in padcev, se bliža dirka na Kitajskem, kjer ima Gajser priložnost, da si že pred koncem sezone zagotovi naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP.


Trenutna sezona: Gajserjevi uspehi in izzivi

Gajser, ki zastopa ekipo Honda, je skozi celotno sezono MXGP prikazal izjemne sposobnosti. Z več zmagami in konstantnimi uvrstitvami na najvišja mesta je dokazal, da je eden najdominantnejših voznikov v razredu. Njegova vožnja je tehnično brezhibna, kar mu je omogočilo, da ohranja visoko raven uspešnosti kljub konkurenci.


Matematične možnosti za naslov na Kitajskem

Dirka na Kitajskem bo odločilnega pomena. Če Gajser zbere dovolj točk in njegovi glavni tekmeci ne dosežejo visokih uvrstitev, bi si lahko že tam zagotovil naslov svetovnega prvaka. Matematične možnosti za to so realne, saj ima Gajser prednost v skupnem seštevku, ki bi mu lahko omogočila zgodnjo osvojitev naslova, še preden se sezona zaključi.


Če mu uspe zmaga na Kitajskem, bi bila to njegova peta svetovna krona v razredu MXGP (1naslov SP V MX2 -skupaj 6naslovov.) . S tem bi se še dodatno zapisal v zgodovino motokrosa in postal eden izmed redkih, ki so osvojili več svetovnih naslovov.


Kaj bi naslov pomenil za Gajserjevo kariero?

Za Gajserja bi osvojitev naslova že na Kitajskem pomenila ogromno. Po poškodbah, s katerimi se je soočal v preteklosti, bi bil ta naslov dokaz njegove vztrajnosti in predanosti športu. Prav tako bi mu dal še dodatno samozavest za nadaljevanje kariere, saj bi dokazal, da je še vedno na vrhu in eden najboljših motokrosistov vseh časovna svetu. 



Naslov na Kitajskem bi pomenil tudi veliko za njegovo ekipo Honda, ki je skozi vsa leta stala za njim in mu omogočila, da se razvija kot voznik. Poleg tega bi Gajser s tem še povečal svojo prepoznavnost na svetovni ravni, kar bi prineslo dodatno pozornost slovenskemu športu.


Pogled v prihodnost

Čeprav so še dve  dirki do konca sezone, bi morebitna osvojitev naslova na Kitajskem Timu Gajserju omogočila, da zadnjo dirk vozi brez pritiska. To bi mu dalo priložnost, da uživa v vsakem trenutku na progi in se pripravi na prihodnje izzive.


Ne glede na izid dirke na Kitajskem, je Gajser že dokazal, da sodi med legende tega športa. Z neomajno željo po uspehu in izjemnimi voznimi sposobnostmi je jasno, da bomo o Timu Gajserju še veliko slišali, ne glede na to, ali bo svetovni prvak postal že na Kitajskem ali kasneje v sezoni.


Kitajska dirka bo torej ključnega pomena in vsi navijači, predvsem slovenski, bodo napeto spremljali, ali bo Gajser uspel doseči nov mejnik v svoji karieri.

foto&text : Ervin Kordič Rojc 


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !