MXGP - GAJSER V TURČIJI Z ODLIČNIM 2 .MESTOM OSTAJA VODILNI V SP.

 Na dirki MXGP v Turčiji, ki je danes potekala v Afyonkarahisarju, je Jorge Prado iz Španije (GASGAS) dosegel pomembno zmago, kar ga še bolj približuje  v lovu za naslov , zdaj zaostaja za  vodilnim Timom 14 točk . Prado je slavil v drugi vožnji s časom 34:53.539 in tesno prehitel Tima Gajserja 


(Honda), ki je zaostal le 2,5 sekunde. Jeffrey Herlings (KTM) iz Nizozemske je končal tretji, medtem ko je Romain Febvre iz Francije (Kawasaki) osvojil četrto mesto.


Prva vožnja je prav tako postregla z napetim dogajanjem, kjer je zmagal Švicar Jeremy Seewer (Kawasaki), Prado pa je bil tretji, zaostal je 6,6 sekunde. V skupnem seštevku dneva je bil Prado najuspešnejši, saj je zmagal v drugi vožnji in zasedel tretje mesto v prvi, kar mu je prineslo največ točk. Tim Gajser je s konstantno vožnjo (4. in 2. mesto) prav tako zbral dragocene točke in ostaja v vodstvu za naslov SP. 


Zdaj sta pred nami le še dve dirki do konca sezone, boj za naslov pa postaja vse bolj napet.


Naslednja dirka za SP bo VN Kitajske v ponedeljek, 16. septembra. Dan prej bodo kvalifikacije. Po kitajski preizkušnji v bližini Šanghaja bo do konca sezone le še VN Kastilje v Cozarju (29. september).

TEXT & FOTO : Ervin K.R.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !