MXGP : Na zadnji dirki v Španiji bo padla odločitev kdo bo svetovni prvak v mxgp 2024 ????

 Proga v Španiji, ki bo gostila finale, velja za tehnično zahtevno, z raznoliko konfiguracijo terena, kar bo od dirkačev zahtevalo popolno zbranost in natančnost. Suhi in prašni pogoji bi lahko dodali dodatno težavnost, kar bi lahko pomenilo, da bo že majhna napaka odločala o usodi dirke in morebitnega naslova.


Navijači bodo seveda v veliki meri stali za Jorgejem Pradom, domačim junakom, ki bo imel prednost domačega terena in podpore občinstva. Prado je bil v preteklih dirkah izjemno hiter, kar mu daje veliko samozavesti pred zaključkom sezone. Vendar bo morala njegova vožnja biti brezhibna, če želi prehiteti tako izkušenega tekmovalca, kot je Gajser in verjamemo da se ne bo predal do zadnjega SODNIŠKEGA ŽVIŽGA  , kot bi rekli v nogometnem žargonu.


Prav tako ne smemo pozabiti na Romaina Febvra, ki je letos prikazal nekaj vrhunskih nastopov in je še vedno v igri za visoko uvrstitev. Njegova doslednost in borbenost na progi sta ga ohranili med najboljšimi v skupnem seštevku, kar mu daje možnosti za napad na najvišja mesta tudi na zadnji dirki.

V ozadju bo potekal tudi boj za mesta med ostalimi tekmovalci, ki želijo sezono zaključiti z dobrim rezultatom in morda presenetiti na španski progi.

Čeprav je Kitajska dirka za Gajserja razočaranje, je že večkrat v svoji karieri dokazal, da se zna pobrati iz težkih situacij. Navijači upajo, da bo slovenski as na zadnji  dirki  ponovno pokazal svojo zmagovalno mentaliteto in se pognal z vsemi močmi v boj za naslov SP.

Gajser je po dirki na družbenih omrežjih izrazil obžalovanje zaradi napak, a hkrati dal jasno vedeti, da se ne predaja. Njegova volja in borbenost bosta ključni v boju za točke v zadnji  dirki , kjer ga čaka težka naloga, a tudi priložnost za osvojitev naslova svetovnega prvaka v mxgp.

 Trenutno zaostaja za Jorgejem Pradom za sedem točk.

Za osvojitev naslova svetovnega prvaka mora Gajser na zadnji dirki zmagati v vseh treh vožnjah, pri čemer Prado ne sme končati vsakič na drugem mestu, saj bi v tem primeru, zaradi večjega števila zmag, Prado obdržal vodstvo in osvojil naslov. Gajser ostaja odločen, da se bo boril do zadnjega atoma moči, v slovenskih navijačih bo sigurno imel veliko podporo, lahko mu samo zaželimo naj se zgodi kar se mora in  morda bomo skupaj proslavili njegov 5 naslov prvaka v MXGP.







Napetost je torej na vrhuncu, saj se vsi sprašujemo, kdo bo uspel zmagati na zadnji dirki in si zagotoviti zmago v prvenstvu MXGP 2024. Ali bo Tim Gajser ponovil svoj uspeh in osvojil še 5 naslov, ali bo Jorge Prado z domačimi navijači uspel odpeljati odlično dirko in osvojiti še en naslov????


foto&text: Ervin K.R.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !