Svetovno ime Mads Østberg bo naslednji teden nastopil na RALLY-ju v NOVI GORICI

 Mads Østberg bo na rally-ju v NOVI GORICI dirkal s Citroënom C3 Rally2


Norveški rally voznik Mads Østberg, znan po svojih vrhunskih nastopih v svetovnem reli prvenstvu (WRC), bo ponovno sedel za volan Citroëna C3 Rally2. Østberg je v zadnjih letih pokazal izjemno veščino in zanesljivost v svetu relija, zato ni presenečenje, da se vrača s tem avtomobilom, s katerim je že prej dosegal dobre rezultate.

Østberg je tesno povezan s Citroënom, saj je že dolga leta eden njihovih ključnih voznikov. Z njimi je osvojil več pomembnih dirk, vključno s svetovnim prvenstvom v razredu WRC2 leta 2020, ko je prav tako vozil Citroën C3 Rally2. Njegove izkušnje z vozilom in ekipo mu omogočajo, da iz svojega avtomobila iztisne maksimum, kar mu pogosto daje prednost pred konkurenco.


Citroën C3 Rally2 – Avto za zmage

Citroën C3 Rally2 je evolucija priljubljenega modela C3 R5, ki je bil med tekmovalci zelo cenjen zaradi svoje zanesljivosti in zmogljivosti na različnih podlagah. Novi Rally2 model prinaša izboljšave na področju aerodinamike, vzmetenja in motorja, kar zagotavlja še boljše vozne lastnosti in boljšo kontrolo v zahtevnih pogojih. Østberg, ki dobro pozna prejšnje različice tega avtomobila, bo imel prednost, saj se bo hitro prilagodil nadgradnjam in tehničnim izboljšavam, ki jih prinaša novi C3 R2.


Østberg je znan po svoji doslednosti in sposobnosti prilagajanja različnim pogojem. Njegova vztrajnost in trdo delo ga uvrščata med najbolj izkušene in cenjene voznike v svetu relija, kar pomeni, da bo njegova vrnitev s Citroënom C3 Rally2 zagotovo pritegnila pozornost ljubiteljev relija po vsem svetu.


Rally NOVA GORICA :

 Na dirki bo nastopilo 56 slovenskih posadk; v diviziji 1 bo nastopilo 23 vozil, v diviziji 2 je prijavljenih 13 vozil, v diviziji 1 pa pet vozil.Za  Norvežana bo to  prvi nastop v Sloveniji, a kot so poudarili organizatorji novogoriške prireditve, ki se začenja v četrtek, bo Østberg predstavljal veliko konkurenco vsem tekmovalcem.  Prvič po nesreči bo namreč dirkal prav na Novogoriškem reliju, na sovoznikovem sedežu pa ne bo Šveda  Patrika Bartha. Namesto njega bo  Romun Sergiu Itu.Kot največja favorita bosta vozila pod št.1

 lanskoletni zmagovalec Martin Laszlo bo imel št.številoko2, Madžara pa bo tokrat spremljal sovoznik Viktor Ban.

 Slovenski večkratni prvak ROK TURK z sovoznico BLANKO KACIN, BO NOSIL ŠTARTNO ŠT.3

Østbergova vrnitev v Citroën C3 Rally2 prinaša velika pričakovanja za prihajajočo reli sezono. S svojo izkušeno ekipo in preizkušenim avtomobilom ima vse pogoje za uspeh. Čeprav konkurenca nikoli ne počiva, je jasno, da bo Mads Østberg glavni favorit na novogoriškem reliju.


Ljubitelji relija v Sloveniji  se lahko veselijo da bodo lahko videli takega mojstra svetovnega kova  dirkati po naših cestah , kjer bo norveški as ponovno dokazoval svoje mojstrstvo v vožnji.


text&foto: ERVIN K.R.& vikipedija









Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !