Številka 46 se bo uradno upokojila v Mugellu

 Številka 46 bo upokojena v Mugellu

Sobota, 14. maja 2022

Številka 46 bo umaknjena iz uporabe v razredu MotoGP na Autodromo Internazionale del Mugello. Sinonim za devetkratnega svetovnega prvaka in legendo MotoGP Valentina Rossija, bo številka v slogu podpisana na prihajajočem Gran Premio d’Italia Oakley.


Upokojitvena slovesnost bo na glavni ravnini v soboto, tik pred kvalifikacijami. Rossi bo prisoten, ko bo njegova zapuščina počaščena , saj je v 26 uspešnih sezonah dirkal s številko 46 v MotoGP Legends Hall of Fame – ustvaril eno najbolj prepoznavnih vizitk v svetovnem športu.


"Doktor" je osvojil devet svetovnih prvenstev, 115 zmag in 235 stopničk v vseh razredih, saj je imel ključno vlogo pri redefiniranju športa za milijone oboževalcev po vsem svetu. Ko se je upokojil ob koncu sezone 2021, je bil sprejet v MotoGP Legends Hall of Fame v Valencii in njegova številka se mu bo zdaj pridružila kot gledalec, ki uživa v prvenstvu v najhitrejših motociklističnih dirkah na svetu.


Ne pozabite shraniti datuma in se uglasiti za Gran Premio d’Italia Oakley od 27. do 29. maja, ko se Rossi vrača v Mugello na sobotni spektakularni dogodek.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KIARA FONTANESI IS BACK ON TRACK

GAJSER ODPIHNIL KONKURENCO V TRENTINU

Assen Motogp - EL Diablo fantastic job

Številka 50 iz Moto 3 se je upokojila !

JAN PANCAR DR.YOUNG ROOKIE MXGP - na Kitajskem do vrhunske uvrstitve !